Over ons

Een samenwerkingsverband voor duurzaam wonen

DuurzaamWonen.nl is het verzamelpunt voor duurzaam wonen, in al zijn facetten, voor heel Nederland. Wij bieden kennis, expertise en producten aan particulieren die een huis duurzaam willen (ver)bouwen. Daarnaast werken we samen met bedrijven en organisaties in de woning- en bouwsector die duurzaam ondernemen voor ogen hebben. Tijdens elk proces, of dat nu nieuwbouw of renovatie betreft, fungeren wij als de spil tussen alle partijen. Zo maken wij duurzaam wonen én duurzaam ondernemen voor iedereen eenvoudig bereikbaar!

 

Onze diensten

Of het nu duurzaam (ver)bouwen, kopen of (ver)huren betreft; wij bieden de juiste kennis, de beste producten en de mooiste woningen. Met ons team van enthousiaste medewerkers doen wij dat op de volgende vlakken:

1
Duurzaam bouwen

In samenwerking met gerenommeerde regionale bouwbedrijven ontwikkelen wij duurzame woningen. Prachtige nieuwbouw, eigenzinnig van ontwerp en altijd met een uniek karakter. Deze woningen zijn energiezuinig en toekomstbestendig.

 

de woning is in de basis functioneel en technisch goed inelkaar. Basis techniek met een schil er om heen. Oplossingen woonvraag. Kwaliteit, slim in elkaar en duurzaam. Technisch goed ontwerp. Traditionele kwaliteit.

2
Duurzaam verbouwen

Een woning, school of bedrijfspand kan met slimme oplossingen duurzaam, gezond en comfortabel worden gemaakt. Sterker nog: het verduurzamen van bestaande panden is goedkoper en minder milieubelastend dan nieuwbouw. Speciaal hiervoor hebben wij in samenwerking met bouwbedrijven een duurzaam renovatieprogramma ontwikkeld. Ook voorzien wij in de EPA en BTK keuring en kunnen we een concreet advies opstellen voor de verduurzaming van je woning.

3
Duurzame financiering

Zoals aan elk bouwproject, hangt ook aan een duurzaam droomhuis een prijskaartje. Dankzij onze samenwerking met erkende onafhankelijke banken en hypotheekverstrekkers kunnen wij helpen om de financiering rond te krijgen. En wist je dat er verschillende aantrekkelijke regelingen bestaan voor duurzame woningen? We informeren je hier graag over!

4
Duurzame oplossingen

Het is voor bouwers steeds complexer om te voldoen aan de steeds moeilijkere en scherpere regelgeving. Daarnaast ontstaat er een schaarste aan materiaal en personeel.  Er is de behoefte om de inpakt op het milieu op het bouwproces te verkleinen. Daarom ontwikkelen wij met  en voor onze aangesloten bouwers duurzame woningen en producten. We kijken kritisch naar materiaal gebruik, energie verbruik en het bouwproces.

5
Duurzame relaties

De (toekomstige) bewoner staat bij ons centraal. Alle woningen die wij aanbieden moeten een goede basis zijn om een thuis te worden. Dit betekent een fijne woning in een fijne omgeving. Wat een fijne omgeving is, is voor iedereen anders. Daarom laten we per project nieuwe woningen ontwikkelen. Wij leveren een kwaliteit woning met onderhoudsarme materialen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om uw woning, maar kunt u beginnen om er een thuis van te maken.

Meer weten over duurzame projectontwikkeling?

Het Warber Fonds is opgericht door en voor mensen die willen investeren in duurzaam vastgoed. Want we leven op een unieke, kostbare, maar ook kwetsbare planeet. Met alles wat deze planeet herbergt, moeten we het doen. Wij en de generaties na ons. Wie dat beseft, kiest voor duurzaamheid. Het Warber Fonds: een fonds voor mensen die het leven koesteren.

Lees verder
Logo warberfonds

Ons Team

‘Een team met passie voor duurzaam wonen én rendement’

Het team van Duurzaamwonen.nl bestaat uit enthousiaste mensen met één gezamenlijke doelstelling: duurzaam wonen bereikbaar maken voor iedereen. Door de juiste kennis en de juiste woningen aan te bieden via persoonlijk en direct contact.

Ik ben Wessel Bruining. Duurzaamheid gaat voor mij over het zoeken naar de optimale verhouding tussen isoleren, de installatie maar ook het onderhoud en de gebruikte materialen aan en in gebouwen. Uiteindelijke Doelstelling is om te komen tot bouwmethoden en processen die circulair zijn en een positieve impact hebben op hun omgeving.


ProfielWessel Bruining

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Woonwensen veranderen, duurzaam (ver)bouwen, wonen en ondernemen zijn belangrijker in onze samenleving dan ooit tevoren. De basis van duurzaam ondernemen is een manier van werken die net even een stap verder gaat dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie.


ProfielBert van der Beek

Ik ben Steven Reitsma. Voor mij is duurzaamheid het rekening houden met alle effecten op het milieu. Hierbij probeer ik een balans te vinden tussen de mens, het milieu en de economie. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een gezond milieu, zodat mijn kinderen gezond kunnen opgroeien in een schone en bewoonbare wereld.


ProfielSteven Reitsma

Samenwerkingspartners

De bouwsector vernieuwd en veranderd snel. Er komen steeds meer en duurzamere oplossingen op de markt, maar welke oplossingen zijn echt duurzaam? Wij staan samen met de aangesloten bouwbedrijven met onze schoenen in de klei en weten daarom wat werkt, niet werkt en wat écht duurzaam is. Wij geloven dat je samen verder komt. Zo zorgt onze manier van samenwerken voor een kortere bouwkolom, wat zorgt voor meer efficiëntie, een kosten daling en minder verspilling. Krijg meer bouwvolume en maak een verschil met DuurzaamWonen.nl.

 

Lees meer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder.
Selecteer een geldig formulier